April 28th 2020
Oscar Randal-Williams (University of Cambridge, UK): E-algebras and general linear groups

I will discuss joint work with S. Galatius and A. Kupers in which we investigate the homology of general linear groups over a ring A by considering the collection of all their classifying spaces as a graded E-algebra. I will first explain diverse results that we obtained in this investigation, which can be understood without reference to E-algebras but which seem unrelated to each other: I will then explain how the point of view of cellular E-algebras unites them.